2251071164 Λουτρόπολη Θερμής, Μυτιλήνη info@santziliotis.gr

 

 

 
ΛΑΔΟΤΥΡΙ Π.Ο.Π.
Τυροκομικά Προϊόντα Σαντζηλιώτης | Θερμή Μυτιλήνη Λέσβος


Το ξακουστό λαδοτύρι Μυτιλήνης παράγεται από 100% αιγοπρόβειο ντόπιο γάλα, αποκλειστικά στο νησί μας, παρουσιάζει υγρασία 38%, κατά βάρος και ελάχιστη λιποπεριεκτικότητα επί ξηρού 40%. Κατατάσσεται στην κατηγορία των σκληρών τυριών, με επιδερμίδα σκληρή και ξηρή. Έχει σκληρή υφή με μικρές οπές, χρώμα λευκοκίτρινο, μεστή γεύση και ευχάριστο άρωμα. Εμφανίζεται στην αγορά σε κυλινδρικό σχήμα.
Το γάλα, το οποίο διαφέρει σημαντικά στη σύσταση και στα οργανοληπτικά χαρακτηριστικά, οι εδαφοκλιματικές συνθήκες του νησιού μας, οι εκτρεφόμενες φυλές ντόπιων προβάτων, η μεγάλη ποικιλία των ενδημικών φυτών, οι συνθήκες παραγωγής και επεξεργασίας του γάλακτος σε συνδυασμό με τη μακρόχρονη εμπειρία και την παραδοσιακή συνταγή από τους προγόνους μας, είναι οι παράγοντες που διαμορφώνουν τα πρότυπα και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του τυριού και ο λόγος που έχει καταχωρηθεί ως Π.Ο.Π. (Προϊόν Ονομασίας Προέλευσης).

Το λαδοτύρι Μυτιλήνης αποτελεί το καλύτερο συνοδευτικό για πολλές ποικιλίες κρασιών και ούζου και είναι ένας από τους λόγους που βρίσκεται σε εκλεκτά (γκουρμέ) καταστήματα ή εξειδικευμένα (σπεσιαλιτέ) μαγαζιά στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

ΔΙΑΘΕΣΙΜΕΣ ΣΥΣΚΕΥΑΣΙΕΣ
Αεροστεγείς συσκευασίες (vacuum): 1kg και 250g

 

 


 

 

Επικοινωνήστε μαζί μας

Είμαστε στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα προϊόντα μας.